Vanliga Frågor

Här nedan finner du de vanligaste frågorna som ställs till oss på Mirro. Kanske hittar du svaret på din fråga här. Gör du inte det är du varmt välkommen att kontakta din närmaste butik, alternativt skicka ett mail till oss, till info@mirro.se.

Hur många skjutdörrar skall jag välja till min garderob?

Anpassa först din inredning och välj utifrån denna hur många dörrar du önskar. Vid val av 2 eller 4 dörrar får man alltid upp halva öppningen med god överblick. Vid 3 dörrar får man bara upp 1/3 av öppningen. I dessa fall kan man välja en 3-spårig skena till våra exklusivare dörrar (tillval) och få hela 2/3 av garderoben åtkomlig.

Jag renoverar ett gammalt hus, finns det verkligen skjutdörrar som passar till den miljön?

Till ett gammalt hus passar Nordica i vitt eller ek väldigt bra. Du kan även välja en smalare profil, Opal eller Rubin, och kombinera den med en fyllning som passar i rummet.

Kan jag få en skjutdörr som fungerar som rumsavdelare?

Då kan du välja vår skjutdörr Symmetric som är anpassad för just detta. Det är även möjligt att få vår skjutdörr Solid med lika fram och baksida.

Kan jag få en skjutdörr som går på en skena som är nedfräst i golvet?

Jadå, i så fall väljer du Titan, Diamant, Symmetric, Nordica eller Solid.

Kan jag få en skjutdörr som går på enkelskena?

Då väljer du Titan, Diamant, Symmetric, Nordica eller Solid. Skenan kan monteras ovanpå golvet, men du kan även få den som nedfräsbar.

Kan jag få en skjutdörr som liknar mina innedörrar hemma?

Nordica och Solid är två skjutdörrssystem som liknar ”vanliga” dörrar, bägge är uppbyggda med stommar i trä. Du kan även välja en smalare, mer diskret profil, Opal eller Rubin, och kombinera med en träfyllning, alternativt med spårfräst spegel.

Kan jag få riktigt breda skjutdörrar?

Väljer du Titan, Diamant, Symmetric eller Solid, kan du få dörrar som är upp till nästan 1500 mm breda.

Kan jag få mina skjutdörrar med mjukstängning?

Ja, det finns självklart som tillval på alla skjutdörrar.

Kan jag få skjutdörrarna måttbeställda?

Vi tillverkar alla våra skjutdörrar efter dina mått, både på bredd och höjd.

Varför ska jag välja inredning från Mirro?

Garderobsinredningen från Mirro är väldigt stabil, eftersom stomme och hyllplan har en tjocklek på 22 mm. Detta är stor skillnad mot de flesta andra garderober som har en tjocklek på 16 mm. Hålen som finns förberedda i sidorna är små och diskreta, endast 3 mm i diameter. Du kan välja inredning i fyra olika färger och kombinera med tre olika ytbehandlingar på metalldetaljer. Sidorna kan levereras måttanpassat upp till 2680 mm. Tillbehör, som exempelvis lådor med mjukstängning är standard. När du planerar din inredning kan du också välja till hörnlösning och bakstycke.

När ska jag välja en skjutdörrsförvaring?

När du vill slippa dörrar som tar plats när du öppnar garderoben. Du får dessutom mer flexibilitet om du vill ha mer förvaring på liten yta.

Varför ska jag välja skjutdörrar med aluminiumprofiler istället för plåtprofiler?

Skjutdörrar blir mycket mer stabila med aluminumprofiler, eftersom aluminium är mer vridstyvt än plåt. Ju större skjutdörrarna är, desto viktigare är det.

Vart kan jag köpa skjutdörrar och garderobsinredningar från Mirro?

Kolla under Butiker längst upp i menyn på hemsidan så hittar du din närmaste butik.

Hur ska jag mäta hemma?

Skjutdörrar och garderobsinredningar från Mirro kan installeras i de flesta utrymmen. Antingen som fristående inredning kombinerat med en eller två avslutningssidor eller inbyggd mellan befintliga väggar. Har du befintliga garderober, kan du även bygga in dem med skjutdörrar framför. Tänk på att vi tillverkar skjutdörrsförvaringen efter just dina speciella mått. Därför är det viktigt att du är noga när du mäter och att du mäter hela öppningen där förvaringen/skjutdörrarna ska placeras. Mått som skiljer sig från standard, exempelvis med snedtak bakom eller ovanför skjutdörrarna, är inga problem. Gör gärna en skiss av utrymmet och ta med till din närmaste Mirro-butik.

Kan man montera skjutdörrar framför vanliga garderober?

Ja det går utmärkt. Tänk bara på om garderoberna har något utdragbart, exempelvis trådkorgar, så att dessa går fritt.

Måste jag skruva golvskenan i mitt trägolv eller klinker?

Nej, vi levererar alla golvskenor med dubbelhäftande tejp.

Vad ska jag tänka på innan jag monterar min nya Mirro-garderob?

Markera på golvet var golvskenan skall ligga innan skyddsfilmen på tejpen avlägsnas. Montera alltid inredningen först och bygg upp inredningen med sidor och hyllor innan du monterar komponenterna, som t.ex trådkorgar.

Hur lång är leveranstiden på min beställning?

Leveranstiden är för det mesta ca 3-5 veckor. Hör gärna med säljaren i butiken vilken leveranstid som gäller för just ditt val.

Vilket djup ska jag ha på min skjutdörrsgarderob?

Vi rekommenderar ett mått på 680 mm inkl. skjutdörrarna, för att dina kläder skall hänga fritt. Du bör dock aldrig gå under 650 mm.

Jag vill ha samma färg på skjuttdörrarna som övriga snickerier hemma, löser ni det ?

Ja, vi kan lackera de flesta av våra dörrar i valfri NCS färg. Du får dock räkna med några veckors längre leveranstid. Du kan även beställa en avslutningssida i samma färg.

Jag tycker det känns svårt att välja och få ihop en bra inredningslösning, kan ni hjälpa mig ?

Självklart. Titta på de färdiga inredningsförslag som finns under kategorin Garderobsinredning på hemsidan, och även i prislistan. Här hittar du snabbt en av våra favoriter som passar just ditt behov.

Vad har ni för belysning?

Vi har halogen spotlight och även led-belysning som man kan montera både invändigt och utvändigt i din garderob, då led belysningen inte blir varm.

Kan man få garderobsinredningen måttbeställd?

Ja, både på höjd och bredd. Som standard är våra sidor 2040 mm höga men man kan få kundanpassad sida upp till 2680mm på höjden. På bredden skräddarsyr vi på millimetern.

Vad är minsta och högsta höjd jag kan få på mina skjutdörrar?

Väljer du Titan eller Symmetric som skjutdörrar kan du få dem upp till 3500 mm i höjd för en tilläggskostnad. Diamant kan du få upp till 3000 mm och Rubin, Opal och Nordica kan du få upp till 2700 mm, också för en tilläggskostnad. Solid har en max höjd på 2500. Minsta höjd för samtliga dörrar är 400 mm.