Mirro Symmetric

Skjutdörrar som är måttanpassade efter dina behov

Inget hem är det andra likt. Du och din familj har precis som andra familjer unika behov av förvaring och önskemål kring var i ert hem ni har behov av att placera skjutdörrar. Samtliga våra skjutdörrsmodeller tillverkas på millimetern, både på bredden och på höjden, efter ditt utrymme - till och med om tak och golv är lite ojämna

Måttanpassade skjutdörrar

Nedan hittar du information om våra skjutdörrar. Du kan välja mellan flera olika profiler och ytor på skjutdörrarna i både melamin, spegel och glas. Innanför skjutdörrarna kan du komplettera med en vägghängd förvaring från Pelly System.

Vi på Mirro erbjuder tre olika typer av skjutdörrar som alla går att anpassa efter dina önskemål. Solid är vår mest exklusiva och stabila skjutdörr med en stomme av trä som finns i flera olika ytor, färger och material. Sober är en stilren och prisvärd skjutdörr med ett lyxigt uttryck och slät yta - alltså utan aluminiumprofiler. Nordica är en klassisk skjutdörr med träram där du kan få folie, träfanér, spegel och glas som yta. Skjutdörrsmodellerna gjorda av aluminiumprofiler (Diamant, Titan, Symmetric, Opal och Rubin) erbjuder dig flest funktioner och valmöjligheter när det kommer till färg, material och form. Scrollar du ner kan du läsa mer om skjutdörrar och våra olika skjutdörrsmodeller.

Behöver du hjälp eller har frågor? Besök vår supportsida.

Sober

Stilren skjutdörr med en stomme av spånskiva och infällda handtag.

Skjutdörr med en stomme av spånskiva och infällda handtag. Du kan välja mellan flera olika ytor.

Till produkt

Solid

Vår mest exklusiva och formstabila skjutdörr med en stomme av trä och infällda handtag.

Vår mest exklusiva och formstabila skjutdörr med en stomme av trä och infällda handtag. Välj mellan flera ytor, material och färger. Möjlighet att välja till mjukstängning till dina skjutdörrar för en mjukare och tyst stängning.

Till produkt

Aluminiumprofiler

Stabila skjutdörrar som du kan anpassa för flera olika funktioner.

Med aluminiumprofiler har du flest möjligheter när det kommer till färg, material och form. De kan dessutom göras extra höga eller låga, vilket innebär att du kan placera skjutdörrar även under snedtak, bänkskivor, på krypvindar och i andra skrymslen. Våra exklusiva varianter heter Diamant, Titan och Symmetric. Symmetric är dessutom dubbelsidig och fungerar utmärkt som rumsavdelare. Om du vill ha en något enklare skjutdörr väljer du en av basvarianterna Opal eller Rubin.

Till produkt

Nordica

Klassisk skjutdörr med en träram.

Klassisk skjutdörr med en träram i vit folie eller träfanér oljad ek. Ytan innanför ramen kan fyllas med vit folie, spegelglas eller glas. Mixa, matcha och skapa din personliga skjutdörr. Möjlighet att välja till mjukstängning för en mjukare och tyst stängning.

Till produkt

Fördelen med skjutdörrar

Fördelen med att ha en garderob med skjutdörr om du jämför med en slagdörr är att skjutdörren inte stjäl golvyta vilket gör att du sparar utrymme. Dessutom ger skjutdörrarna ett snyggt intryck, smälter in i rummet och kan anpassas till din personliga stil. Våra måttanpassade skjutdörrar glider sidledes på en golvskena och i en takskena från vägg till vägg. Saknar du en vägg åt ena eller andra sidan kan du komplettera med en avslutningssida. Har du ingen vägg alls kan du placera avslutningssidor på båda sidor av din förvaring.

B108 0513

Komplettera måttanpassade skjutdörrar från Mirro med en vägghängd förvaring från Pelly System

Komplettera gärna dina måttanpassade skjutdörrar med en vägghängd förvaring från Pelly System. Med färdiga inredningspaket framtagna för hemmets olika rum är det superenkelt! 

Inredningspaket Sovrum Webb2

Skjutdörrar som rumsavdelare

Många tänker att skjutdörrar endast går att ha framför en måttanpassad garderobsinredning eller en befintlig garderob, men det går även alldeles utmärkt att använda skjutdörrar som rumsavdelare. Att inreda med rumsavdelare i glas är trendigt och ett praktiskt sätt att skapa ett rum i rummet. Den dubbelsidiga aluminiumprofilen Symmetric är lämplig som rumsavdelare eftersom denna aluminiumprofil är liksidig och snygg på både fram- och baksidan. Många väljer även den lite tunnare aluminiumprofilen Diamant som rumsavdelare.

Mirro Symmetric

Skjutdörrar garderob

En garderob med skjutdörrar behöver ofta lösa många och specifika behov. Du kan själv bestämma hur många skjutdörrar du önskar beroende på garderobens totala bredd och vad du förvarar bakom dem. Har du exempelvis lådor eller trådkorgar i din skjutdörrsgarderob det givetvis viktigt att du planerar så att dessa går att dra ut framför skjutdörrarna. Professionell hjälp med denna planering kan du få hos våra återförsäljare.

Sober Sovrum Terrazzo 003 1500Px

Unika tillval och lösningar

Har något av dina rum snedtak är det inget problem. Med aluminiumprofilerna Titan och Diamant går det att anpassa hörnen på din skjutdörr efter taket. Du kan välja mellan många olika ytor och skjutdörrsprofiler efter tycke och smak. För att skjutdörrarna ska smälta in perfekt i ditt hem tillsammans med övrig inredning kan du få dina skjutdörrar i valfri färg (NCS-skalan). Det går även att beställa avslutningssidor i valfri färg (NCS-skalan).

Med en monterad mjukstängning i dina skjutdörrar stängs dina skjutdörrar tyst mot väggen. Denna funktion är bl.a. väldigt populär i sovrum där många önskar att undvika en duns mot väggen ifall någon i familjen sover. Populärt och praktiskt i både sovrum och hall är skjutdörrar med spegel. En möbel som får fylla flera funktioner helt enkelt.

En nedsänkt golvskena i golvet är både diskret, snygg och är enklare att hålla ren. Denna typ av golvskena kan du få till dörrprofilerna Titan, Diamant, Symmetric, Nordica eller Solid.

Mirro Snedkapat

Skjutdörrar för alla platser i hemmet 

Har du behov av skjutdörrar i hallen blir slitaget förmodligen lite större än i exempelvis sovrummet, därför bör du välja en extra stabil och tålig dörr. Till hallen är det många som väljer skjutdörrsmodellen Solid som är försedd med en stabil stomme av trä, skjutdörrsmodellen Nordica med sin klassiska träram och golvhjul infällda i ramen eller den formfasta aluminiumprofilen Diamant med infällda, kullagrade hjul med fjädring för tyst gång. När det kommer till mindre utrymmen är det återigen aspekten att spara plats som är central. Med en garderob med skjutdörrar kan även ett smalt utrymme utnyttjas för smart förvaring. Hos våra återförsäljare kan du få tips om vilka skjutdörrsmodeller som lämpar sig bäst för utrymmet i ditt hem.

Tvattstuga 1200Px

Hjälp med att välja rätt skjutdörrar

Funderar du på hur höga och breda skjutdörrar du kan beställa, vilka alternativ som finns när det kommer till skjutdörrsbeslag, eller har andra frågor kring våra skjutdörrar, garderober och produkter så hittar du vanliga frågor och svar på vår FAQ.

Vill du känna och klämma på våra skjutdörrar är du givetvis varmt välkommen att besöka någon av våra butiker.