Skapa känsla med färg

En diskret bas lämnar plats för detaljer i färg och kan med fördel brytas av med ett färgstarkt element som kuddar, matta – eller varför inte ett par skjutdörrar. En färgglad skjutdörr är ett utmärkt sätt att ge karaktär åt ett rum. Till en vit och grå bas kan det vara särskilt fint att satsa på en färgklick i en varm ton som bryter av och sticker ut något.

Att kunna välja färg på sina skjutdörrar är en spännande möjlighet. Till hjälp finns hela NCS-skalan, en nästintill obegränsad tillgång för alla som gillar valmöjligheter att få en produkt personlig och skräddarsydd.
Många av oss målar och inreder gärna i neutrala färger. Vad passar då bättre än att sätta färg på skjutdörrarna till din garderob, walk in closet eller hallförvaring.
Olika färger kan skapa helt olika känslor i ett rum. En färg av ljus ton kan kännas harmonisk, medan samma färg i en skarpare nyans kan uppfattas tvärtemot. Att välja en varmare nyans eller en kallare beror helt på ljus från fönster, belysning och vilken känsla man vill uppnå.

Något som kan vara svårt med färgsättning och inredning är att skapa en röd tråd. Att inreda med bas- och accentfärger är ett enkelt sätt att få ihop det.
Basfärger är vanligen neutrala och harmoniska som vitt, beige eller grått och passar på golv, väggar, skjutdörrar och möbler. Ljusa rum känns luftiga och rymliga till skillnad mot hur mörka rum uppfattas. För att få kontraster till basfärgerna behövs accentfärger som skapar blickfång i rummet. Fint är att låta accentfärgen gå ton i ton med basfärgen, för att göra rummet mer levande.
Satsa på detaljerna och plocka upp färgen på dina skjutdörrar för en elegant helhet i rummet.

Vill du färgsätta ett helt rum ton i ton är ett tips att välja färger som har samma färgton och närhet till grundfärgerna. Enklast är att börja med väggfärgen för att sedan fortsätta med möbler och avsluta med textiler och inredningsdetaljer. För att ge dynamik till rummet är det fint att låta vissa detaljer sticka ut färgmässigt. Lyft gärna in färg med hjälp av stora möbler som får vara rummets mittpunkt. Låt skjutdörren vara en inredningsdetalj i sig.

Skjutdörrar och garderobsinredning från Mirro är måttanpassade och unikt tillverkade efter ditt behov. I en Mirro-butik får du professionell hjälp med att välja rätt skjutdörr och garderobsinredning. Du kan även få hjälp med uppritat förslag, baserat på dina mått och personliga smak.

Fråga en expert! 

Läs fler blogginlägg

Skrivet av

Malin Hoorn

malin.hoorn@pelly.eu

Malin arbetar på Mirros kommunikationsavdelning och supportar kunder med marknadsmaterial samtidigt som hon håller full koll på Mirros hemsida, blogg, Instagram- och Facebook-sida. Malins intresse för inredning och design gör att hon alltid har något litet projekt på gång och är uppdaterad på nya trender och inspiration.