Så här skapar du en mer praktisk och lyxigare garderob

När sommaren är på ingång får man känslan av förnyelse. Inte minst i garderoben där sina nya sommarplagg inte ska behöva trängas med dunjackor, stora stickade halsdukar och mössor. Vi hjälper dig gärna att hålla ordning så här kommer ett par råd på vägen!

Håll dig till mottot – ”Var sak har sin plats”

Du har så mycket att vinna på att ha med dig den meningen när du ska organisera garderoben. Gruppera plaggen per kategori. Vilket menas med att tjockare tröjor viks och läggs i samma låda. Blusar och toppar hängs på galge, börja med kortärmade blusar och avsluta med de som har lång ärm.

2 extra tips för tipp topp ordning:
1. Släng gamla och udda galgar. Enhetliga och i samma träslag skapar harmoni.
2. Häng och vik kläderna i färgordning. - Tänk från ljust till mörkt.

Det här ska hängas:
* Klänningar
* Blusar
* Byxor
* Jackor, kavajer och kappor
* Kjolar

Det här ska vikas:
* T-shirtar
* Stickat
* Underkläder
* Jeans och chinos
* Tunga långklänningar

Snygga förvaringslådor döljer kaos
Göm undan sådant som skapar kaos i garderoben i snygga förvaringslådor. Ex. träningstillbehör, sjalar, väskor m.m. Det finns en uppsjö av jättefina lådor i allt från läder till tyg. Låt dem smälta in eller fånga upp en detalj i inredningen. 

Låt väl valda favoriter få glänsa! Älskar du exempelvis dina skor eller väskor? Ställ upp dem prydligt på rad eller tillägna ett helt egen hyllplan åt guldklimpen till väska. Riktigt lyxigt blir det att punktbelysa denna med nyhet i Mirro sortiment, Kvadrat. Kvadrat är en invändig belysning och placeras enkelt ut där man önskar.

Med Mirros planeringsverktyg kan du anpassa förvaringen efter ditt behov. Oavsett om det är kläder eller annan förvaring. Mirro har många produkter som är anpassade för optimal förvaring oavsett om det gäller skor, kläder eller smycken.

Läs fler blogginlägg

Skrivet av

Malin Östergård

malin.ostergard@mirro.se

Malin är storstadstjejen från Stockholm med många bollar i luften. Hon har ett stort intresse för mode och inredning. I sin roll som säljare på Mirro, är hon ansiktet utåt i möten med återförsäljare och kunder. Med sina kreativa idéer är hon en fena på att bygga olika garderobs- och inredningslösningar till utställning hos återförsäljare i Stockholm.