Praktisk och snygg förvaring till barnrummet

Att planera och inreda ett barnrum tycker många är kul men det ska vara ännu roligare att vara i rummet. Om förvaringen kan vara både praktisk och snygg är såklart ett plus.

Det är lätt att det svämmar över av prylar, kläder och leksaker i ett barnrum, men med rätt förvaring är det lättare att hålla ordning. Drömmen om en stor förvaringslösning kanske det inte alltid finns plats för men att var sak har sin plats underlättar mycket – då är en måttanpassad och platsbyggd förvaring perfekt.

Har du små barn är det toppen att ha krokar och hyllor i deras höjd så att de själva kan nå sina kläder. Till kläder som ska hängas på galge finns utdragbara klädbyglar som gör det lättare att komma åt. Dessa kan enkelt placeras på en lägre höjd anpassat för barn.

Fundera på vad som helst ska gömmas undan och vad som ska vara framme synligt. Sortera gärna och samla saker som hör ihop. Bestäm vad som ska förvaras i lådor, på hyllor, i garderoben etc. och släng eller skänk bort sådant som inte används. Oavsett om rummet är stort eller litet finns möjligheten att måttanpassa en förvaringslösning som passar just ditt/dina barns rum.

Att ha skjutdörrar till förvaringen är både praktiskt och snyggt. Det finns ett brett utbud av olika skjutdörrar, material och färger så att du kan designa dem precis som du önskar. Varför inte matcha dörrarna i samma färg som väggarna i rummet tex.

För att få till rätt känsla, precis som i alla rum hemma, handlar mycket även om belysningen.
Lägga gärna lite tid på att få rätt ljus, dels en mysig belysning, dels en starkare.

Med en praktisk och snygg garderob kan ni tillsammans planera och välja kläder för en hel vecka framåt. I planeringsverktyget på mirro.se finns möjligheten att bygga en garderob utifrån den stil och det behov ni har. Mirros garderobsinredning fungerar lika bra fristående som bakom skjutdörrar och kan beställas i skräddarsydda mått, tex en grundare och lägre inredning med utdragbara klädbyglar som passar extra bra i ett barnrum.

Läs fler blogginlägg
Läs mer om vår garderobsinredning

Skrivet av

Malin Hoorn

malin.hoorn@pelly.eu

Malin arbetar på Mirros kommunikationsavdelning och supportar kunder med marknadsmaterial samtidigt som hon håller full koll på Mirros hemsida, blogg, Instagram- och Facebook-sida. Malins intresse för inredning och design gör att hon alltid har något litet projekt på gång och är uppdaterad på nya trender och inspiration.