Planera barnens veckogarderob

Brukar du eller dina barn rota runt bland kläderna på morgonkvisten? En liten stund senare ligger halva garderoben på golvet och valet landar ändå på den första outfit som provades. Med hjälp av bra rutiner kan dessa morgnar bli smidigare.

Att få en bra start på vardagen för småbarnsföräldrar är guld värt men just vardagsmorgnar i en barnfamilj blir ofta stressiga.
Stunden från att väckarklockan ringer tills dess att hela familjen har kommit utanför dörren kan vara den mest stressade stunden på dagen.
Det är mycket som ska hållas reda på och det går inte alltid att räkna med att barnen vill vara samarbetsvilliga.
Vill du undvika den stressen och istället lägga tid på att äta frukost i lugn och ro?

Ta tex söndagsförmiddagen att kolla igenom kläderna i barnens garderob och välj ut fem olika outfits och låt ditt barn bestämma till vilken dag varje outfit ska vara så får barnet känna sig delaktig och bestämma klädval till veckans alla dagar. Eller varför inte lämna en plats tom så att barnet helt själv kan få välja sitt favoritplagg en dag i veckan, även om det innebär en inte alltför sandlådevänlig outfit som den finaste prinsessklänningen, coola Spiderman-dräkten eller älsklingspyjamasen.

Är det flera små busfrön där hemma kan ni göra morgonrutinerna roliga med en lek, som ska peppa och motivera till ett bra samarbete.
Barnen kan få klä på sig samtidigt som de tittar på barnprogram och att vara färdiga innan just det programmet är slut eller ännu roligare, när äggklockan ringer.

Med en praktisk och snygg garderob kan ni tillsammans planera och välja kläder för en hel vecka framåt.
I planeringsverktyget på mirro.se finns möjligheten att bygga en garderob utifrån den stil och det behov ni har. Mirros garderobsinredning fungerar lika bra fristående som bakom skjutdörrar och kan beställas i skräddarsydda mått, tex en grundare och lägre inredning med utdragbara klädbyglar som passar extra bra i ett barnrum.
  

 

Läs fler blogginlägg
Läs mer om vår garderobsinredning

Skrivet av

Malin Hoorn

malin.hoorn@pelly.eu

Malin arbetar på Mirros kommunikationsavdelning och supportar kunder med marknadsmaterial samtidigt som hon håller full koll på Mirros hemsida, blogg, Instagram- och Facebook-sida. Malins intresse för inredning och design gör att hon alltid har något litet projekt på gång och är uppdaterad på nya trender och inspiration.