Organiserat kaos

Har du känt paniken när du fått ett sms, ”vi tittar strax förbi” och det ser ut som om en tromb dragit igenom ditt hem. Kanske har du själv kikat förbi hos någon som obekvämt bjudit in dig och samtidigt ursäktat sig för röran.

Visst känns det väl ändå lite skönt att se kaoset hos andra ibland. Du får le lite inombords och tänka att alla andra kanske inte har det så perfekt städat och undanplockat varje dag som du tror.

Att det blir stökigt och rörigt hemma beror ofta på tidsbrist och då är det verkligen viktigt med mottot: var sak har sin plats.

Ställen där det ofta blir ett slags organiserat kaos kan vara hallen, tvättstugan eller hobbyrummet. Även barnens rum, badrummet och köket skulle nog kunna räknas som ett organiserat kaos – ja hela hemmet skulle för den delen kunna vara det.

Mat ska lagas, barn kanske ska hämtas, man måste jobba, träna och vila. Man vet oftast vart alla saker finns men i en enda röra.
Att göra en plan och ta en sak i taget är nog det bästa sättet att skapa ordning.

En garderob som slukar det mesta och fina förvaringsaskar för alla dyrgripar är perfekt i vilket rum som helst, men det är lätt hänt att det svämmar över av prylar, kläder och skor i hemmet. Drömmen om en stor förvaringslösning kanske det inte alltid finns plats för men att var sak har sin plats underlättar mycket.

En bra idé är att skapa ordning för de utrymmen som blir stökiga i det dagliga användandet - Till exempel den överfyllda byrån i hallen, som du irriterar dig på varje morgon när det är stressigt och du ska till jobbet och återigen när du kommer hem på eftermiddagen.
Eller städskåpet som öppnas av sig självt för att du envist tryckt in dammsugaren på tvären bland allt annat du kastat in bara för att bli av med.

Några tips som underlättar:

- Planering: sätt ett datum för när saker och ting ska fixas och se till att det verkligen blir gjort.

- Var sak har sin plats: bestäm var varje sak ska förvaras och lägg alltid tillbaka saker på sin plats direkt efter att de använts.

- Sortera: Samla saker som hör ihop. Bestäm vad du vill förvara i skåp, lådor, på hyllor, i garderoben etc. och släng eller skänk bort sådant som inte används.

- Bra förvaring: Med rätt förvaring är det lättare att hålla ordning. Oavsett om du bor stort eller litet finns det måttanpassad förvaring som passar just dig och ditt hem.

Läs fler blogginlägg

Skrivet av

Malin Hoorn

malin.hoorn@pelly.eu

Malin arbetar på Mirros kommunikationsavdelning och supportar kunder med marknadsmaterial samtidigt som hon håller full koll på Mirros hemsida, blogg, Instagram- och Facebook-sida. Malins intresse för inredning och design gör att hon alltid har något litet projekt på gång och är uppdaterad på nya trender och inspiration.