Höstens färgtrender i och utanför garderoben.

Hösten 2019 har ett fortsatt hållbarhetstänk med inspiration från skog och natur. Fokus blir mer och mer på hållbarhet, långvariga trender och design. En tidlös trend är naturen och dess former, färger och material.

Färgerna i höst är likt tidigare detta år – den naturnära paletten med jordiga kulörer som nyanser i rostrött, smutsrosa och aprikos. Vi ser även blått och mustigt gult som accentfärger i hemmet.

Olika färger kan skapa helt olika känslor i ett rum. Har du ett rum med fönster åt olika håll kan du behöva hitta en kulör som harmoniskt passar för de olika ljusen. För att ge dynamik till rummet är det fint att låta vissa detaljer sticka ut färgmässigt. Lyft gärna in färg med hjälp av möbler som får vara rummets mittpunkt. Låt tex skjutdörren vara en inredningsdetalj i sig. Möjligheten finns att få din skjutdörr lackerad i vilken färg du vill inom NCS-skalan.

Trendfärger inom modevärlden och de olika årstiderna går att kombinera nästan hur som helst. När du skapar din basgarderob är en bra idé att hålla sig till en grund i samma färgskala så att färgerna är i harmoni med varandra. Gillar du skarpare accentfärger kan du skapa en twist med en utstickande färg på detaljer som tex nagellack, en väska eller ett par skor. Tänk efter vilken stil du trivs i bäst och vilka färger som får dig att känna dig finast och skapa din garderob baserad utifrån det.

Vill du följa höstens trender ska rutigt vara helrätt och syns på allt från kostymer till accessoarer och klänningar. Skinn och läder är ett populärt material att använda både i klädväg och inredning. Leo-printet har hängt med i några säsonger nu och är fortsatt populärt även denna höst. Beige och cremefärgade plagg är en färgskala som också går hem. En ihållande trend som alltid funkar är den klassiska vita skjortan, som ger en fräsch och välklädd look tillsammans med ett par jeans eller en kostymbyxa. I övrigt - våga färg och matcha gärna ton i ton!

Förverkliga din förvaringsdröm likt en walk in closet, eller enklare garderob med skjutdörrar och förvara dina kläder på bästa sätt.
Skjutdörrar och garderobsinredning från Mirro är måttanpassade och unikt tillverkade efter ditt behov. Hos våra återförsäljare får du professionell hjälp med att välja rätt skjutdörr och garderobsinredning. Du kan även få hjälp med uppritat förslag, baserat på dina mått och personliga smak. Testa gärna vårt planeringsverktyg på vår hemsida.

Läs fler blogginlägg
Läs mer om vår garderobsinredning

Skrivet av

Malin Hoorn

malin.hoorn@pelly.eu

Malin arbetar på Mirros kommunikationsavdelning och supportar kunder med marknadsmaterial samtidigt som hon håller full koll på Mirros hemsida, blogg, Instagram- och Facebook-sida. Malins intresse för inredning och design gör att hon alltid har något litet projekt på gång och är uppdaterad på nya trender och inspiration.