Den lilla hallen

Pinnar och sand, skor, jackor, kepsar och väskor, fotbollar och innebandyklubbor, ja det mesta brukar av någon anledning alltid hamna i hallen. Barn är dessutom experter på att lämna allt i en snubbelhög mitt på golvet och lyckas man undvika den finns det alltid något annat att halka eller snubbla på.

Just hallen brukar vara en utmaning för många. Hos en del är den för liten, hos andra finns det gott om plats. Har man små barn kan det vara en extra utmaning och därför är det viktigt följa mottot - var sak på sin plats, för att undvika kaos och istället skapa en inbjudande hall. Hur ska man då tänka kring hallen? Nedan bjuder vi på några tips som kanske kan underlätta:

Planering
Börja med hallen i sin helhet. Hallen är det första man möts av när man kommer hem. Kolla gärna in hallen som om du ser den för första gången. Vad vill du ska vara första intrycket?
Fundera på vad du helst vill gömma undan och vad du vill ha framme synligt.
Leriga stövlar och regnkläder gör sig bäst bakom skjutdörrar, medan en snygg hatt eller ett par finskor gör sig bra som en fin detalj framme.


Inredning
Låt gärna hallen vara personligt inredd för att matcha den övriga inredningsstilen hemma. Tapeter och målade väggar i lite mörkare kulörer passar bra i hallen för en ombonad känsla och för att det lättare blir synliga märken och smuts på ljusa väggar.


Måttanpassad förvaring
I den lilla hallen är en måttanpassad och platsbyggd förvaring perfekt.
Ett tips är att förvara kläderna i den ordning man hänger av sig när man kliver innanför dörren. Ett avlastningsbord att lägga nycklar och vantar på, samt skoförvaring nära till hands så att man undviker att gå för många kliv in med smutsiga skor. Få upp så mycket som möjligt på väggarna och utnyttja ytan som finns. Välj snygga krokar och knoppar och lägg gärna fokus på detaljer.

En skräddarsydd garderob med skjutdörrar från golv till tak är att föredra. Den smälter snyggt in och maxar förvaringsutrymmet. Oavsett om hallen är liten eller stor är även en skräddarsydd sittplats med förvaring bra att ha.


Barnkläder
Har du små barn är det toppen att ha krokar och hyllor i deras höjd så att de själva kan hänga upp sina ytterkläder smidigt. Märk gärna upp med snygga namnskyltar så att de får sin alldeles egna plats att ansvara för, det brukar barn tycka är kul.  


Belysning
För att få till rätt känsla, precis som i alla rum hemma, handlar mycket om belysningen.
Lägga gärna lite tid på att få rätt ljus, dels en mysig belysning, dels en starkare.


Spegel
Glöm inte spegeln! En spegel i hallen är nästan ett måste. Man vet själv att det sista man gör är att slänga en titt i spegeln innan man ger sig iväg. Allt fungerar från en större helkroppsspegel till en mindre eller varför inte ett par skjutdörrar med spegelglas som dessutom ger känslan av att utrymmet är större och ger ett luftigare intryck.


Rita din förvaring i Mirro Planeringsverktyg

I Planeringsverktyget på mirro.se kan du enkelt rita din drömförvaring. Här kan du prova dig fram till en lösning mellan olika skjutdörrar, material, färger och tillbehör samt få en uppfattning om vad kostnaden blir. Du kan till och med få din dörr lackerad i exakt den NCS-färg du önskar. Det är du som bestämmer. Det är ju din drömförvaring.

Läs fler blogginlägg
Testa vårt planeringsverktyg

Skrivet av

Malin Hoorn

malin.hoorn@pelly.eu

Malin arbetar på Mirros kommunikationsavdelning och supportar kunder med marknadsmaterial samtidigt som hon håller full koll på Mirros hemsida, blogg, Instagram- och Facebook-sida. Malins intresse för inredning och design gör att hon alltid har något litet projekt på gång och är uppdaterad på nya trender och inspiration.