6 praktiska tips vid köp av skjutdörrar

Att välja skjutdörrar till sin förvaring har många fördelar. Det sparar utrymme och ger ett snyggt och enkelt utseende som kan anpassas till din stil. Här kommer några praktiska tips som du kan ha användning för när du ska planera ditt köp.


1. Välj rätt typ av skjutdörrar beroende på var de ska vara

Behöver du till exempel ha dörrarna i hallen så blir slitaget förmodligen lite större än i andra rum. Välj då en stabil och tålig dörr. Om du vill använda dörrarna som rumsavdelare eller till en walk-in closet, väljer du med fördel dubbelsidiga dörrar, som är snygga både på utsida och insida. Eller varför inte välja dörrar i glas, för att ge rummet lite extra rymd.

 

2. Spegla din personlighet med skräddarsydda skjutdörrar

Med skräddarsydda skjutdörrar får du en mer personlig inredning som speglar din personlighet. Du kan välja bland olika bredder, höjder, färger och flera olika material. Välj enkelsidiga eller dubbelsidiga skjutdörrar, beroende på var du ska ha dem.

 

3. Bygg en hel garderob med hjälp av avslutningssidor

För att snyggt och enkelt bygga en hel garderob kan du med hjälp av avslutningssidor bygga väggar runt din förvaring. På så sätt behöver du inte vara beroende av en befintlig öppning.

 

4. Använd mjukstängning så slipper du väcka hela huset

För att få den där känslan av lite extra vardagslyx kan du välja mjukstängning, som monteras i takskenan. Då får du dörrar som alltid stängs mjukt och tyst utan att slå i garderobens sidor.

 

5. Underlätta städningen med nedsänkt golvskena

Till de flesta av Mirros skjutdörrar kan du välja en nedsänkt golvskena. Det blir väldigt snyggt och diskret. Dessutom blir städningen enklare.

 

6. Rita din drömgarderob i Mirros planeringsverktyg

I Planeringsverktyget på mirro.se kan du enkelt rita din drömgarderob. Här kan du prova dig fram till en lösning mellan olika skjutdörrar, material, färger och tillbehör och få en uppfattning om vad kostnaden blir. Du kan till och med få din dörr lackerad i exakt den NCS-färg du önskar. Det är du som bestämmer. Det är ju din drömgarderob.

Läs fler blogginlägg
Läs mer om våra skjutdörrar

Skrivet av

Malin Hoorn

malin.hoorn@pelly.eu

Malin arbetar på Mirros kommunikationsavdelning och supportar kunder med marknadsmaterial samtidigt som hon håller full koll på Mirros hemsida, blogg, Instagram- och Facebook-sida. Malins intresse för inredning och design gör att hon alltid har något litet projekt på gång och är uppdaterad på nya trender och inspiration.