B105 1795 1

Inspiration och tips

Slipp kaos i hallen med snyggaste förvaringen från Mirro

Låt hallen visa vem du är oavsett årstid. Nu när vintern är här kommer du troligtvis behöva göra utrymme för allt från stövlar och kängor till tjockare jackor. Det är också då halsdukar, mössor och vantar lätt blir slängda i en hög ovanpå hatthyllan. Passa på att rensa din garderob inför varje säsong så att det du använder mest frekvent blir det som är mest lättillgänglig. Med bra förvaring är det så mycket lättare att hålla ordning. Därför är det bra att kombinera hyllor, korgar, klädstänger och skoförvaring. Hos oss måttbeställer du på millimetern för att får ett perfekt och komplett resultat. Det gör att du kan utnyttja hela utrymmet för maximal förvaring både på höjden och på bredden.

Utgå från dig själv och övriga medlemmar i familjen och inred därefter. Är du en person som gillar att kolla kläder och hår innan du ger dig av, så komplettera garderoben med en utdragbar spegel. Älskar du skor, inred din garderob med skoförvaring i olika varianter. Har du barn är det en bra idé att sätta extra krokar längre ner i garderoben, då de inte når en klädstång på högre höjd. På så sätt slipper du också kaos i hallen och onödigt tjat som det för med sig.

Du behöver alltså inte välja bort något när du köper en garderob till hallen, det räcker att välja till.  Och du, med snygga skjutdörrar framför garderoben har man råd att vara slarvig då och då.

Få mer inspiration om förvaring för din hall här

Mirro Sovrum1 2000Px

Med ordning och reda skapar du ett rofyllt sovrum

Vi är övertygade om att du sover både bättre och skönare när du har ordning och reda omkring dig. En förutsättning för detta är att ge varje plagg i din garderob en given plats. Så antingen om du vill exponera dina vackra klänningar eller dölja dina smutsiga målarbyxor i sovrummet har vi en lösning för just dig.

Skjutdörrar från Mirro skapar ett personligt uttryck - oavsett om du önskar en svalare känsla av rå betong eller ett varmare inslag av ek. Är du fåfäng? Då kan du välja en spegelskjutdörr (tonad eller klar) där du varje morgon kan granska dig själv från topp till tå.
Du måttbeställer dina skjutdörrar på millimetern efter hur ditt sovrum ser ut. Det gör att du kan utnyttja hela utrymmet både på höjden och på bredden. Alltså även i ett sovrum med begränsad storlek och snedtak kan du hitta en snygg, enkel och praktisk lösning.
Innanför skjutdörrarna har du oändliga möjligheter att skapa en förvaringslösning för just dig och dina unika behov! Kombinera hyllor, korgar (med olika bredd och djup) och klädstänger. Vill du att dina byxor ska hänga snyggt och prydligt kan du komplettera med en utdragbar byxhållare med mjukstängning. Slipshållaren kan du förse med ett förvaringsfack där du kan samla dina smycken, nycklar och klockor – perfekt för dig som vill ägna dig åt annat än att leta efter dina accessoarer och tillhörigheter varje morgon. Väljer du dessutom att montera en hårtorkshållare och en utdragbar och svängbar spegel har du plötsligt skapat en känsla av ett eget prov- och stylingrum i ditt eget sovrum.

Hur du väljer att kombinera dina skjutdörrar och din inredning är helt upp till dig. Det finns inga rätt eller fel. Den stora valmöjligheten bjuder vi på. Allt för att du ska ha ordning omkring dig och sova riktigt gott i ditt sovrum.

Vill du testa att se hur våra lösningar skulle se ut exakt med de mått du har plats för i ditt sovrum?
 
Med Mirro Planeringsverktyg kan du komponera och designa din unika garderobslösning. När du gjort dina val tillverkas din personliga garderobslösning i småländska Nässjö.

B108 0249 Grey

Slipp tjatet med snygg och smart förvaring till barnrummet

Vi tycker att barns möbler ska kunna växa i takt med barnen, och såklart även deras garderobsförvaring. Anpassa inte rummet efter förvaringen, anpassa istället förvaringen efter barnens förvaringsbehov och rummets mått och möjligheter. När de är små behöver man oftast inte så mycket hängande förvaring utan man kan satsa mer på trådbackar och hyllor.

I trådbackarna kan man förvara allt från underkläder, tröjor och byxor till leksaker och gosedjur.  Bestäm vad du vill ha i respektive korg och märk upp dem, helst med bilder då ögat uppfattar bild före text och gör det då även lättare för de små barnen att hålla ordning.      
     
Hyllplanen kan användas till favoritspelen, böckerna eller skorna som ska förvaras för säsongen.  Snyggt och smidigt är även att förvara leksaker i fina förvaringsboxar som man kan stapla på varandra i botten på garderoben men också på de övre hyllplanen.

I takt med att barnen växer kan man höja klädstången, skaffa en praktisk byxhängare, kanske uppdatera trådkorgarna mot lådor och varför inte unna barnen en snygg skohylla där festskorna förvaras på bäst sätt? Möjligheterna är många.
    
Det är dock viktigt att rensa i barnrummet allt eftersom barnet växer. Passa på att skänka eller sälja de leksaker och kläder som barnet vuxit ur, för att ge rum åt det nya samtidigt som du kan förbättra dina förvaringslösningar. Allt för att hålla det organiserat och prydligt.

Tänk på att man aldrig kan få för mycket förvaring till barnen. Ju mer och bättre förvaring, ju mindre tjat och kaos.  Du behöver alltså inte välja bort något när du köper en garderob till barnen, det räcker att välja till.