Fasad Beskuren

Alla vägar bar till en Willa Nordic-villa med måttanpassad garderobsinredning och skjutdörrar från Mirro

Efter en cirka 5 minuters bilresa från centrala Nässjö bär den vackra och lätt slingriga grusvägen ner mot byn Spexhult. Här, precis intill den gnistrande Spexhultasjön, står nu familjen Schelins moderna och snygga arkitektritade villa från Willa Nordic på plats.

"WOW-känslan"

Första känslan i entrén - ”WOW”! Den öppna och ljusa hallen pryds av den måttanpassade garderobsinredningen och skjutdörrarna som levererats från oss på Mirro. Här har familjen valt både lådor, meshkorgar och klädstänger – exakt efter deras unika behov för att få plats med allt från cykelhjälmar, jackor och vantar. För att kunna dölja förvaringen valde de den måttanpassade skjutdörrsmodellen Titan med svart profil och ytan Betong. 1-spårsskenorna, som skjutdörrarna rullar mjukt i, är nedfräst i golvet och vittnar om familjens sinne för snygga detaljer.

Den väldisponerade och stilfulla hallen

Hur hamnade familjen Schelin i Spexhult?

När Sandras och Johans sekelskifteshus inne i Nässjö totalrenoverats köpte de att ett relativt nybyggt hus i Spexhult. Att Spexhult lockade berodde på att båda hade en längtan efter att få bo på landet och samtidigt ha nära till centrala Nässjö.

Under många promenader utmed Spexhultasjön, som låg en bit från huset, fantiserade paret ofta om att någon gång få bo ända nere vid vattenbrynet. Plötsligt hände det - en sommarstuga från 30-talet med en tomt på hela 3500 kvadratmeter fanns till försäljning och efter ett kort övervägande var tomten deras. Sommarstugan revs och ett nytt hus skulle byggas.

Varför Willa Nordic?

”När vi scannade husbilder på nätet visade det sig att ca 15 av 40 av våra drömhusbilder kom från Willa Nordic hus”, inleder Johan. ”Jag känner också till Willa Nordic och dess ägare väl eftersom de är kunder till mitt företag”. Det var även många i bekantskapskretsen som varmt rekommenderade Willa Nordic. Dessutom sitter Willa Nordic-säljaren Mia Olssons man i styrelsen för bolaget JSC it-partner som Johan driver – ”alla vägar bar till Willa Nordic”, utbrister Johan med ett leende.

”Vi fortsatte nu vår husdröm med att sätta ihop en moodboard med Willa Nordic-hus som vi gillade. Snabbt fastnade vi för en av Willa Nordics arkitekter som heter Patrik Windisch och det var han som fick äran att rita vårt hus. Det viktigaste för oss var hög kvalitet, total frihet i design och ett företag som vi till 100% kunde lita på. ”Willa Nordic kändes som ett oerhört tryggt val”, berättar Johan.
Efter ett års bygge, julen 2020, stod familjen Schelins 1,5-plans villa på 187 kvadratmeter med en sidobyggnad på 19 kvadratmeter klar på den vackra strandtomten.

6 Vardagsrum

Hur familjen Schelin kom i kontakt med Mirro och hur förvaringsbesluten togs

Både Johan och Sandra förklarar att de uppskattade att förvaringslösningarna från Mirro från start var inritade av Willa Nordic, det förenklade processen med så många val som ska göras i ett nytt hus. ”Givetvis fick vi vara med och välja både hur förvaringen i detalj skulle se ut och vad den skulle innehålla”, säger Sandra. Efter besök hos några Mirro-återförsäljare där de kunde klämma och känna på Mirros produkter bestämde de sig ganska omgående för den måttanpassade garderobsinredningen i antracit i hallen. Skjutdörrsmodellen Titan med svart profil och ytan Betong harmoniserar perfekt med övrig stil i huset.

”Vi använde oss av det smidiga Planeringsverktyget på Mirros hemsida för att skissa på olika lösningar – ett verktyg som vi tyckte var väldigt enkelt och praktiskt att använda innan vi tog beslut”, säger Johan.

”Något vi verkligen uppskattade var att vi kunde få skjutdörrarna så höga och att golvskenorna gick att få nedfrästa i golvet, det kändes så stilfullt. Och sen var inredningen väldigt flexibel – ett stort plus att vi kunde välja exakt det antal korgar och lådor precis som vi ville ha det.”, fortsätter Sandra.

När förvaringen i hallen var färdigplanerad fortsatte Johan och Sandra att planera hur de ville förvara sina kläder. Att ha kläderna förvarade i anslutning till sovrummet var givet och en öppen walk in closet med en sida var för kläderna kändes naturligt. ”Även för detta utrymme började vi skissa med husets unika mått i Planeringsverktyget på Mirros hemsida. Innan vi tog beslut ville vi först bo in oss ett tag för att känna exakt vårt behov av klädstänger, lådor och accessoarlådor m.m. ”Vi insåg snabbt att det finns enorma möjligheter att skräddarsy sin förvaring från Mirro”, konstaterar de båda.


”Vi gillar att Mirro och Willa Nordic är lokala bolag, då det känns bra i magen att i största möjliga mån gynna det lokala näringslivet. Handlar man i sitt närområde tror vi dessutom att både säljare och hantverkare engagerar sig ännu mer eftersom man kanske stöter på varandra på Ica och vill att kunden ska vara nöjd under lång tid”, säger Johan.

Familjen Schelins walk in closet

Vinnare av Årets Småhus 2021

Den 18 mars 2021 under Gar-Bos digitala event Småhusdagen Live 2021 utsågs familjen Schelins villa till Årets Småhus 2021. Så här löd juryns motivering:

”Med en genomtänkt anpassning till platsens unika förutsättningar, och med hänsyn taget till väderstreck och komplicerade terrängförhållanden, har huset idealiskt passats in till platsen. Uppdelningen av huskroppens volymer tar vara på platsens och naturens unika förutsättningar på bästa sätt. Med fingertoppskänsla skapas hållbarhet över tid i allt från sofistikerat integrerade solcellspaneler i takets söderläge, till en genomtänkt planlösning anpassbar till olika familjer och hållbara materialval. Husets interiöra utformning skapar naturliga funktionella flöden som gör vardagslivet lätt att leva. I ett startfält med mycket stark konkurrens går priset för Årets småhus 2021 till Villa Schelin som är byggt av Willa Nordic."
Mer info om tävlingen kan du ta del av här


Avslutningsvis berättar Johan och Sandra att de är mer än nöjda både med Willa Nordic och Mirro. När det gäller förvaringslösningarna konstaterar de att de har mycket mer plats i förvaringen än de kunde drömma om!